Ingredienser
6 - 8portioner
Korv
- 2stisterband
- 2stsalsiccia
- 2stchorizo
Rotfrukter
- 1påse(ar)hö - ca 2 liter (liten)
- 1stselleri
- 4stmorötter
- 4stpalsternackor
- 4stpersiljerötter
- 2stgula morötter
- 1stkålrot
- 1knippa(or)bladpersilja
- 1citron
- 1dlvitt vin
- salt
- peppar
Senapssås
- 3dlgräddfil
- 2mskskånsk grovkornig senap
- ½pressad citron
- salt
- peppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Rotfrukterna
1. Blötlägg höet över natten.
2. Krama ur det blötlagda höet och bred ut den på ett ark aluminiumfolie.
3. Bränn höet lätt med en gasbrännare.
4. Dela rotfrukterna i stora klyftor, ca 4x5 cm.
5. Lägg rotfrukter och klyftad citron på höet.
6. Ringla över olivolja, salta och peppra. Slå på vinet. Strö över finhackad bladpersilja.
7. Vik ihop aluminiumfolien till ett stort paket. Sätt in i ugnen i ca 45-60 minuter, eller tills rotfrukterna är mjuka.
Senapssåsen
1. Rör ihop gräddfil, senap och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Korven
1. Grilla eller stek korven och lägg upp på ett stort fat. Ta rotfrukterna från höet och lägg bredvid. Servera senapssåsen i en skål på sidan.
Tips
Om du kan få tag i råkorv, till exempel lammkorv och frukostkorv, använd gärna det. Se då till att grilla dem tills de fått en grillyta. Ställ sedan in dem i ugnen tillsammans med rotfrukterna.