Honungsgranola

Publicerat:
2017-09-11Tillagningstid:
Granola är till skillnad från müsli tillagad, ofta bakad eller rostad. Vi gör vår granola glutenfri och extra nyttig med bipollen. Genom att rosta honungen med fröna får den en karamellaktig ton som inte känns lika söt. Granolan håller sig fräsch i tätslutande burk åtminstone 2 veckor.
Ingredienser
4portioner
- 1dloskalad quinoa
- 1dlsvart quinoa
- 2dlvallmofrön
- 2dlsolrosfrön
- 2dllinfrökross
- 1dlhonung
- 1dlbipollen
Så lagar du
1. Puffa quinoan i torr panna under lock tills den tystnar.
2. Blanda vallmofrön, solrosfrön, linfrökross och honung.
3. Rosta på bakplåtspapper i ugn i 150 grader ca 15 minuter.
4. Blanda med puffad quinoa och pollen.
5. Servera till hemgjord yoghurt.