Honungskaka med mandel

Honungskaka med mandel

Publicerat:

Ingredienser

50portioner

Till en ugnslångpanna, ca 50 bitar:

  • 4dl
    vetemjöl (240 g)
  • 1dl
    strösocker
  • 2tsk
    bakpulver
  • 125g
    kallt smör
  • 1st
    ägg

Fyllning:

  • 125g
    smör
  • 2dl
    strösocker
  • 1dl
    honung
  • 1/2dl
    vispgrädde
  • 1paket
    apelsinskalstärningar (50 g)
  • 1paket
    suckat (50 g)
  • 200g
    mandelspån

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200º.

2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret i bitar. Kör tills det är finfördelat. Tillsätt ägget och kör ihop till en deg. Kavla ut den till en plåts storlek (ca 30x40 cm) mellan bakplåtspapper. Ta bort det övre papperet och lägg på plåt.

3. Grädda ca 8 min mitt i ugnen.<BR>

4. Fyllning: Smält smör, socker, honung i en kastrull. Tillsätt grädde, apelsinskalstärningar, suckat och mandelspån.

5. Bred smeten över mördegsbottnen. Grädda ytterligare 12-15 min mitt i ugnen tills den fått fin färg.

6. Låt den kallna och skär den i bitar med riktigt vass kniv.

Dela det här receptet med dina vänner!