Ingredienser
50portioner
Till en ugnslångpanna, ca 50 bitar:
- 4dlvetemjöl (240 g)
- 1dlströsocker
- 2tskbakpulver
- 125gkallt smör
- 1stägg
Fyllning:
- 125gsmör
- 2dlströsocker
- 1dlhonung
- 1/2dlvispgrädde
- 1paketapelsinskalstärningar (50 g)
- 1paketsuckat (50 g)
- 200gmandelspån
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200º.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret i bitar. Kör tills det är finfördelat. Tillsätt ägget och kör ihop till en deg. Kavla ut den till en plåts storlek (ca 30x40 cm) mellan bakplåtspapper. Ta bort det övre papperet och lägg på plåt.
3. Grädda ca 8 min mitt i ugnen.<BR>
4. Fyllning: Smält smör, socker, honung i en kastrull. Tillsätt grädde, apelsinskalstärningar, suckat och mandelspån.
5. Bred smeten över mördegsbottnen. Grädda ytterligare 12-15 min mitt i ugnen tills den fått fin färg.
6. Låt den kallna och skär den i bitar med riktigt vass kniv.