Horchata med kokos (risdryck)

Publicerat:
2016-03-08Mexikansk risdryck med god balanserad sötma. Kokosmjölken tillsammans med den kondenserade mjölken ger krämighet.
Ingredienser
3 - 4portioner
- 1½dlvitt långkornigt ris
- 1dlstora kokosflingor
- 7dlvarmt vatten
- 1stkanelstång
- ½dlkokosmjölk
- ½dlkondenserad mjölk
- ½tsksalt
Så lagar du
1. Mal riset i en mixer till ett grovt pulver.
2. Rosta kokosflingorna i 160 grader i ca 4 minuter, tills de är gyllene.
3. Lägg riset och kokosflingorna i ett kärl, häll på varmt vatten och lägg i kanelstången. Ställ i kylen i ca 8 timmar.
4. Plocka bort kanelstången och häll blandningen i en mixer, mixa slät och sila. Lägg den silade vätskan tillbaka i mixern och mixa med kokosmjölk, kondenserad mjölk och salt. Sila ännu en gång.
5. Servera med is.