Höstens ugnsbakade frukt

Publicerat:
2022-09-14Tillagningstid:
Perfekt för dig som har frukt och bär kvar från årets skörd
Ingredienser
4portioner
- 3äpplen
- 3päron
- 6plommon
- 1dlblåbär
- 0,5dllingon
- 1dlsmör
- 0,5dlhonung
- 2mskmald ingerfära
- 1dlpumpakärnor
- 1dlhackad färsk mynta
- 1,5dlvispgrädde
- 0,5tskvaniljsocker
Så lagar du
- Sätt ugnen på 225°.
- Kärna ur frukten. Skär äpplen och päron i klyftor och plommonen i halvor, strö blåbär runt frukter.
- Lägg dem på en plåt. Häll över smält smör, honung och ingefära. Strö över pumpafrön.
- Stek i mitten av ugnen 15–20 min.
- Strö över mynta och lingon och servera med vispgrädde.