Höstens ugnsbakade frukt

Höstens ugnsbakade frukt

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt för dig som har frukt och bär kvar från årets skörd

Ingredienser

4portioner

  • 3
    äpplen
  • 3
    päron
  • 6
    plommon
  • 1dl
    blåbär
  • 0,5dl
    lingon
  • 1dl
    smör
  • 0,5dl
    honung
  • 2msk
    mald ingerfära
  • 1dl
    pumpakärnor
  • 1dl
    hackad färsk mynta
  • 1,5dl
    vispgrädde
  • 0,5tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Kärna ur frukten. Skär äpplen och päron i klyftor och plommonen i halvor, strö blåbär runt frukter.
  3. Lägg dem på en plåt. Häll över smält smör, honung och ingefära. Strö över pumpafrön.
  4. Stek i mitten av ugnen 15–20 min.
  5. Strö över mynta och lingon och servera med vispgrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!