Höstsvamp curry och grytstekt blomkål

Höstsvamp curry och grytstekt blomkål

Publicerat:

Tillagningstid:

När höstmörkret faller är kombinationen av nyskördat blomkål och höstig svamp oslagbar.

Ingredienser

4portioner

Grytstekt blomkål

  • 1st
    blomkål
  • 30g
    smör
  • ½dl
    svampbuljong (eller vatten och salt)

Höstsvamp curry

  • 1st
    gul lök
  • 1st
    blomkålsblad (strimlat)
  • 100g
    kantareller
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    curry
  • 1tsk
    fänkålsfrön (mortlade)
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1nypa(or)
    cayenne
  • 2dl
    helkorn
  • 1msk
    smör
  • 2msk
    olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mynta
  • ev. grekisk yoghurt

Så lagar du

Grystekt blomkål
1. Skär loss blomkålsblad och spara till curry. Stryk botten på en kastrull med smör och placera kålen i mitten. Häll i buljong och lägg på locket.

2. Ställ kastrullen på spisen på hög värme i ca. 8-10 min. All buljong ska vara bortkokt.

3. Ställ kastrullen sidan och låt den vila. Dela i 4 klyftor och servera med curry och mynta yoghurt.

Höstsvamp curry
1. Värm upp kastrull till mediumvärme. Tillsätt olivolja, lök, kantarell, strimlade blomkålsblad och kryddor. Stek försiktigt ett par minuter tills alla ingredienser är mjuka.

2. Tillsätt hel korn och slå på vatten så att det täcker. Sjud under omrörning och tillsätt vatten tills korn börjar bli mjukt.

3. Avsluta med smör och persilja när kornet är mjukt. Servera med yoghurt och strimlad mynta.

Dela det här receptet med dina vänner!