Höstsvamp curry och grytstekt blomkål

Publicerat:
2015-09-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Grytstekt blomkål
- 1stblomkål
- 30gsmör
- ½dlsvampbuljong (eller vatten och salt)
Höstsvamp curry
- 1stgul lök
- 1stblomkålsblad (strimlat)
- 100gkantareller
- 1stvitlöksklyfta
- 1mskcurry
- 1tskfänkålsfrön (mortlade)
- 1tskspiskummin
- 1nypa(or)cayenne
- 2dlhelkorn
- 1msksmör
- 2mskolivolja
- salt
- svartpeppar
- mynta
- ev. grekisk yoghurt
Så lagar du
Grystekt blomkål
1. Skär loss blomkålsblad och spara till curry. Stryk botten på en kastrull med smör och placera kålen i mitten. Häll i buljong och lägg på locket.
2. Ställ kastrullen på spisen på hög värme i ca. 8-10 min. All buljong ska vara bortkokt.
3. Ställ kastrullen sidan och låt den vila. Dela i 4 klyftor och servera med curry och mynta yoghurt.
Höstsvamp curry
1. Värm upp kastrull till mediumvärme. Tillsätt olivolja, lök, kantarell, strimlade blomkålsblad och kryddor. Stek försiktigt ett par minuter tills alla ingredienser är mjuka.
2. Tillsätt hel korn och slå på vatten så att det täcker. Sjud under omrörning och tillsätt vatten tills korn börjar bli mjukt.
3. Avsluta med smör och persilja när kornet är mjukt. Servera med yoghurt och strimlad mynta.