"Hot pot" med ekologiska rotfrukter och falukorv

Publicerat:
2016-01-18Tillagningstid:
Hot pot är en underbar streetfood som lätt går att anpassa utifrån vad som finns hemma. Det är helt enkelt hälsosam buljongmat med en twist.
Ingredienser
4portioner
- 1kålrot, skalad och delad i mindre bitar
- 1kgmorötter, skalade och delade i 1-2 cm bitar
- 10kryddpepparkorn
- 1-3lagerblad
- 1grönsaksbuljongtärning, ekologisk
- 1köttbuljongtärning, ekologisk
- vatten
- 500gfalukorv, strimlad
- 10-15potatisar, skalade
- ½-1vitkålshuvud, strimlad
- 1purjolök, sköljd och skivad
- salt
Så lagar du
1. Lägg kålrot, morot, kryddpeppar och lagerblad i en stor kastrull.
2. Täck med vatten och tillsätt buljongtärningar. Koka tills grönsakerna är halvklara.
3. Tillsätt brynt falukorv, potatis, vitkål och purjolök. Täck med vatten och koka tills potatisen är klar.
Tips! Laga gärna dagen innan så blir rätten godare.