”Hot pot” med kyckling, basilika, svarta linser och gröna ärtor

Publicerat:
2016-01-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1ekologisk kyckling, ca 1,7 kg
- 1morot
- 1palsternacka
- 1gul lök
- 1dlvitt vin
- 1ask(ar)blandade tomater, ca 200 g
- 200gfrysta gröna ärtor
- 100gsvarta linser
- 1lagerblad
- 1vitlöksklyfta
- 1citron
- 1kruk(or)persilja
- 1kruk(or)basilika
- 200gpasta av valfri sort
- olivolja
- salt, svartpeppar
Så lagar du
1. Stycka loss kycklinglår och kycklingbröst. Lägg låren och kycklingskrovet på en plåt. Rosta i ugn på 200 grader tills gyllenbruna.
2. Lägg i en stor kastrull och tillsätt grovt skuren lök, morot och palsternacka. Täck med vatten och sjud i 1 timme.
3. Lyft låren (plocka köttet) och tillsätt vinet till buljongen. Sjud ytterligare 30 min och sila sedan. Koka ihop och smaka av med salt, svartpeppar och gremolata.
4. Salta och peppra kycklingbröstet. Bryn gyllenbrunt på skinnsida, vänd bröstet och ställ stekpanna (om möjligt) direkt i ugnen på 150 grader tills innertemperatur är 62 grader. Ta ut och skiva för servering.
5. Förkoka pasta i lättsaltat vatten. Sjud linserna i lättsaltat vatten med ett lagerblad.
6. Fördela pasta, plockat lårkött, skuren tomat, ärtor, linser och basilika i skålar. Toppa med nyskuret kycklingbröst och sila över gremolata och uppsmakad buljong.
Gremolata
1. Finhacka vitlök, citronskal och persilja till en pasta på skärbräda. Blanda med lite olivolja i en skål.