Hot pot med smak av citrongräs, ingefära och koriander

Publicerat:
2017-01-09Tillagningstid:
För att undvika matsvinn är det smart att planera för hur man återanvänder resterna. Dag 2: Här återanvänds buljongen från fläsklägget från dag 1.
Ingredienser
Buljong
- 1½literfläskbuljong (från recept dag 1: "Rotmos och fläsklägg")
- 1bit(ar)ingefära, skivad
- 1ströd chili, skivad
- soja
- mirin
- lime
Tillbehör
- 100gshitake, delad
- 2stpak choi, strimlad
- 1bit(ar)kålrot, strimlad (över från receptet dag 1)
- 1knippa(or)salladslök, stimlad
- 1stmorot, skivad
- 2stkokta ägg, delade
- 1paketsilk tofu, grovtärnad
- 1paketsobanudlar, förkokta och nedkylda
- 1kruk(or)koriander
- ev. fläsklägg från dag 1
Så lagar du
1. Koka upp fläskbuljong med chili, ingefära och citrongräs. Smaka av med mirin, soja och lime. Sila.
2. Fördela alla ingredienser i 4 skålar. Toppa med koriander och slå kokande buljong över. Ät direkt.
Överblivna grönsaker sparas till morgondagens recept: Spansk omelett.