Hot tuna melt

Hot tuna melt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Dubbelmacka med krämig tonfiskröra, cheddarost, tomat och jalapeños. Kan det blir godare?

Ingredienser

6portioner

  • 12skiva(or)
    bröd (gärna ljust surdegsbröd)
  • 2-3
    tomater, skivade
  • cheddarost
  • inlagd jalapeño
  • smör, till stekning

Tonfiskröra

  • 2burk(ar)
    tonfisk i vatten
  • 2
    selleristjälkar
  • ½
    rödlök
  • 10st
    cornichons
  • ¾dl
    majonnäs
  • 1tsk
    dijonsenap
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Börja med tonfiskröran. Finhacka selleri och lök, låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda sedan ihop alla ingredienser till röran.
  2. Skiva tomaterna och skiva brödet i lagom tjocka bitar (ej för tunna eller tjocka skivor).
  3. Lägg 1–2 skivor cheddarost på en brödskiva, lägg tomat över. Lägg en rejäl klick tonfiskröra, toppa med jalapeno och avsluta med 1–2 ostskivor. Lägg en brödskiva över och pressa lätt ihop mackan.
  4. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Stek mackorna ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme. Servera genast!

Dela det här receptet med dina vänner!