Huevos Rancheros

Publicerat:
2022-03-15Tillagningstid:
En snabblagad äggrätt för en enkel lunch eller lite lyxigare helgfrukost.
Ingredienser
4portioner
- 4stägg
- 2ströda paprikor, grovt skivade
- 2stgula paprikor, grovt skivade
- 1strödlök, tjockt skivad
- 1stzucchini, skivad i centimetertjocka skivor
- 1staubergine, skivad i centimetertjocka remsor
- 800gplommontomater
- 1ströd chili, grovt hackad
- 1tskmalen spiskummin
- 1tskrökt paprika
- 1msksherryvinäger
- 2mskolivolja
- havssalt och nymalen svartpeppar
- 1stnäve färsk koriander, grovt hackad
Till servering
- 4stpitabröd
- 1stbladsalladshuvud
- 2dlgrekisk yoghurt
Så lagar du
- Värm ugnen till 220°C.
- Lägg paprika, lök, aubergine, zucchini, tomater, chili, kryddor och olja i en stor ugnsform.
- Krydda med salt och peppar och rosta i 25 minuter.
- Sänk ugnstemperaturen till 180°C.
- Använd en hålslev och lyft ur de rostade tomaterna, lägg i en skål och krossa till en tjock sås.
- Smaka av med vinäger, salt och peppar. Rör tillbaka i grönsaksformen.
- Gör fyra fördjupningar i grönsaksblandningen med hjälp av baksidan av en sked. Knäck ett ägg i varje hål och strö över lite salt och peppar. Grädda i 10 minuter, eller tills äggen precis stelnat eller kokta efter din smak.
- Strö över koriander och servera genast med bladsallad, grekisk yoghurt och varma pitabröd.