Indisk linsgryta med kikärter

En skål med indisk linsgryta med kikärter, dekorerad med en portion ris, blommor, bröd och löv. Bild av Marja-Liisa Rauhala i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig gryta som får hetta från tomater med chili. Den som vill ha extra stark smak kan tillsätta hackad chili, och vill man ha mildare smak kan ta vanliga krossade tomater. ”Jag valde att laga den har grytan därför att jag älskar soppor och det kan man variera hur mycket som helst efter säsong. Det blev mycket gott och jag hade inga problem!” -Marja-Liisa Rauhala, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 1msk
    olja
  • 1msk
    garam masala
  • 1msk
    finriven ingefära
  • 1paket
    krossade tomater med chili, 400 g
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, 4 dl
  • 1paket
    gröna linser, ca 400 g
  • 1paket
    kikärter, ca 400 g
  • 1tsk
    salt

Tillbehör

  • basmatiris

Så lagar du

1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt garam masala och ingefära och låt det fräsa med 1 minut.

2. Häll i tomater och kokosmjölk. Koka kraftigt utan lock i 5 minuter.

3. Skölj av linser och kikärter i ett durkslag och tillsätt dem och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och servera med ris.

Dela det här receptet med dina vänner!