Indisk madras curry med sötpotatis och linser

Maten i en grå djup tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna rätt är enkel och snabb att tillaga. En av mina absoluta favoritcurrys, supergott!

Ingredienser

4portioner

  • 6klyfta(or)
    vitlök
  • 6cm
    ingefära, färsk
  • 1
    gul lök, stor
  • ½
    chili
  • 3msk
    olja
  • 2
    sötpotatisar
  • 1dl
    röda linser
  • 3dl
    tomater, krossade
  • ca 3dl
    vatten
  • salt
  • 150g
    spenat

Kryddblandning

  • ½msk
    gurkmeja
  • 1msk
    korianderfrön
  • 1msk
    spiskummin
  • ½msk
    garam masala
  • 1tsk
    chiliflakes

Så lagar du

1. Börja med kryddblandningen: Blanda alla kryddor i en liten skål.

2. Skala vitlök, ingefära och lök. Skär dem i grova bitar. Skiva chilin. Lägg lökblandningen tillsammans med chilin i en bunke och mixa till en slät massa med en stavmixer.

3. Fräs lökblandningen i olja ca 2 minuter. Tillsätt sedan kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter.

4. Skala sötpotatis och skär dem i grova bitar, ca 3x3 cm.

5. Lägg i en kastrull tillsammans med alla ingredienser utom spenaten. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.

6. Vänd till sist ned spenaten. Smaklig måltid!

Dela det här receptet med dina vänner!