Indisk potatis med kryddor och spenat (Aloo palak)

Publicerat:
2015-12-15Tillagningstid:
Den här vegetariska rätten är som en indisk motsvarighet till paella. Den är enkel men smakrik, och kan serveras med både ris och naanbröd.
Ingredienser
5 - 6portioner
- 300gspenat, fryst
- 2klyfta(or)vitlök
- 5cmfärsk ingefära
- 2stgula lökar, hackade
- 1stgrön chili, eller 1 torkad röd chili, eller 1 krm chilipulver
- 200gpotatis
- 1tskgurkmeja
- 4msksmör
- 1tskspiskumminfrö
- 1tskgaram masala
- ½tskkoriander
- ½tskspiskummin
- salt
- 1mskgrädde (kan uteslutas)
Så lagar du
1. Tina spenaten och krama ur överflödigt vatten.
2. Fräs spenaten i hälften av smöret tillsammans med hackad vitlök, ingefära, lök och chili i 5-10 minuter.
3. Koka under tiden den tärnade potatisen i vatten med salt och gurkmeja tills den känns ätbar, cirka 10 min.
4. Tillsätt resten av smöret till spenatblandningen och sätt i spiskumminfrö.
5. Tillsätt den kokade potatisen till spenaten tillsammans med garam masala, koriander och spiskummin. Häll på lite vatten om det behövs. Låt smakerna fräsa ihop några minuter. Tillsätt sist en matsked grädde om du vill!