Indisk potatis med kryddor och spenat (Aloo palak)

maträtten rykande varm i panna

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här vegetariska rätten är som en indisk motsvarighet till paella. Den är enkel men smakrik, och kan serveras med både ris och naanbröd.

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 300g
    spenat, fryst
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 5cm
    färsk ingefära
  • 2st
    gula lökar, hackade
  • 1st
    grön chili, eller 1 torkad röd chili, eller 1 krm chilipulver
  • 200g
    potatis
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 4msk
    smör
  • 1tsk
    spiskumminfrö
  • 1tsk
    garam masala
  • ½tsk
    koriander
  • ½tsk
    spiskummin
  • salt
  • 1msk
    grädde (kan uteslutas)

Så lagar du

1. Tina spenaten och krama ur överflödigt vatten.

2. Fräs spenaten i hälften av smöret tillsammans med hackad vitlök, ingefära, lök och chili i 5-10 minuter.

3. Koka under tiden den tärnade potatisen i vatten med salt och gurkmeja tills den känns ätbar, cirka 10 min.

4. Tillsätt resten av smöret till spenatblandningen och sätt i spiskumminfrö.

5. Tillsätt den kokade potatisen till spenaten tillsammans med garam masala, koriander och spiskummin. Häll på lite vatten om det behövs. Låt smakerna fräsa ihop några minuter. Tillsätt sist en matsked grädde om du vill!

Dela det här receptet med dina vänner!