Ingredienser
4portioner
- 4stpäron
- 7dlvatten
- 1 1/2dlströsocker
- 1/2 stcitron, endast saften
- 1bit(ar)ingefära, färsk eller torkad
Lingonsås:
- 2dllingon
- 2 dlrött vin
- 3/4dlströsocker
- 1tskpotatismjöl, utrört i 2 tsk vatten
Kanelglass:
- 1/2litervaniljglass
- 1 1/2tskkanel
Så lagar du
1. Koka upp lagen till päronen. Skala päronen skär av längst ner så att då kan stå. Lägg ner dem direkt i lagen och sjud under lock ca 15 min tills de är mjuka. Låt päronen kallna i lagen.
2. Lingonsås: Koka lingon, rödvin och socker ca 5 min.
3. Spara några lingon till garnering och kör resten i matberedare eller med mixerstav. Häll tillbaks i kastrullen, koka upp och red av med potatismjölet utrört i vatten. Koka upp ta från värmen och kyl såsen.
4. Kanelglass: Rör vaniljglassen mjuk och smaksätt med kanel. Ställ eventuellt tillbaks glassen i frysen om du inte ska servera direkt.