Ingefärspäron med lingon- och rödvinssås

Ingefärspäron.

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    päron
  • 7dl
    vatten
  • 1 1/2dl
    strösocker
  • 1/2 st
    citron, endast saften
  • 1bit(ar)
    ingefära, färsk eller torkad

Lingonsås:

  • 2dl
    lingon
  • 2 dl
    rött vin
  • 3/4dl
    strösocker
  • 1tsk
    potatismjöl, utrört i 2 tsk vatten

Kanelglass:

  • 1/2liter
    vaniljglass
  • 1 1/2tsk
    kanel

Så lagar du

1. Koka upp lagen till päronen. Skala päronen skär av längst ner så att då kan stå. Lägg ner dem direkt i lagen och sjud under lock ca 15 min tills de är mjuka. Låt päronen kallna i lagen.

2. Lingonsås: Koka lingon, rödvin och socker ca 5 min.

3. Spara några lingon till garnering och kör resten i matberedare eller med mixerstav. Häll tillbaks i kastrullen, koka upp och red av med potatismjölet utrört i vatten. Koka upp ta från värmen och kyl såsen.

4. Kanelglass: Rör vaniljglassen mjuk och smaksätt med kanel. Ställ eventuellt tillbaks glassen i frysen om du inte ska servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!