Ingefärswokad fläskfilé

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 300g
    Fläskfilé, tunt skuren
  • 6st
    Kinesiska bladgrönsaker (t ex Pak Choy eller Choi Sum)
  • 140g
    Äggnudlar
  • 1
    Cm skalad färsk ingefärsrot, tunt strimlad
  • 1-2tsk
    Ljus soja
  • 1-2tsk
    Mörk soja
  • 1msk
    Ostronsås
  • 2msk
    Matolja
  • 1tsk
    Råsocker
  • 1krm
    Olja
  • Sesamolja

Så lagar du

Blanchera (förväll) hastigt bladgrönsakerna i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och kyl under vatten, låt rinna av. Koka nudlarna och gör i ordning resten av rätten under tiden.

Hetta upp matoljan i en wok och fräs ingefärsroten tills den fått en lätt gyllenbrun färg. Lägg i fläskfilén och woka i cirka 2 minuter. Tillsätt råsocker, ostronsås och soja och woka ytterligare någon minut. Häll de blancherade bladgrönsakerna och rör om så att de blir genomvarma. Servera nudlarna i djupa skålar med den wokade anrättningen och stänk över några droppar sesamolja.

Dela det här receptet med dina vänner!