Ingefärswokad fläskfilé
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 300gFläskfilé, tunt skuren
- 6stKinesiska bladgrönsaker (t ex Pak Choy eller Choi Sum)
- 140gÄggnudlar
- 1Cm skalad färsk ingefärsrot, tunt strimlad
- 1-2tskLjus soja
- 1-2tskMörk soja
- 1mskOstronsås
- 2mskMatolja
- 1tskRåsocker
- 1krmOlja
- Sesamolja
Så lagar du
Blanchera (förväll) hastigt bladgrönsakerna i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och kyl under vatten, låt rinna av. Koka nudlarna och gör i ordning resten av rätten under tiden.
Hetta upp matoljan i en wok och fräs ingefärsroten tills den fått en lätt gyllenbrun färg. Lägg i fläskfilén och woka i cirka 2 minuter. Tillsätt råsocker, ostronsås och soja och woka ytterligare någon minut. Häll de blancherade bladgrönsakerna och rör om så att de blir genomvarma. Servera nudlarna i djupa skålar med den wokade anrättningen och stänk över några droppar sesamolja.