Ingredienser
4portioner
- 800gsvensk lax
Inkokningslag
- 1litervatten
- 1dlvitvinsvinäger
- 1stgul lök
- 10stkryddpepparkorn
- 10stvitpepparkorn
- 4stlagerblad
- ½stcitronsaft
- 1msksalt
Krondillsmajonnäs
- 2stäggula
- 2mskdijonsenap
- 2mskvitvinsvinäger
- 3dlmatolja
- 1stkrondillskrona
- salt och nymalen vitpeppar
Garnityr
- 2stkokta ägg
- 400gblandade säsongsprimörer
- dill
Så lagar du
Ta bort eventuella ben samt fjälla fisken. Skär fyra stycken fjärilskotletter av laxen.
Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt små koka i ca 10 minuter. Lägg sedan i laxbitarna och låt sjuda i ca 5 minuter med lock. Dra av från värmen och låt laxen svala i lagen.
Klipp topparna på krondillen. Blanda äggulan med senapen och vinäger. Tillsätt matoljan droppvis under vispning. Tillsätt krondillen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Dela äggen och klicka på krondillsmajonnäs. Koka primörerna i saltat vatten. Garnera med dill.