Inkokt lax med kokt ägg samt krondillsmajonnäs

Inkokt lax med kokt ägg samt krondillsmajonnäs

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    svensk lax

Inkokningslag

  • 1liter
    vatten
  • 1dl
    vitvinsvinäger
  • 1st
    gul lök
  • 10st
    kryddpepparkorn
  • 10st
    vitpepparkorn
  • 4st
    lagerblad
  • ½st
    citronsaft
  • 1msk
    salt

Krondillsmajonnäs

  • 2st
    äggula
  • 2msk
    dijonsenap
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 3dl
    matolja
  • 1st
    krondillskrona
  • salt och nymalen vitpeppar

Garnityr

  • 2st
    kokta ägg
  • 400g
    blandade säsongsprimörer
  • dill

Så lagar du

Ta bort eventuella ben samt fjälla fisken. Skär fyra stycken fjärilskotletter av laxen.

Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt små koka i ca 10 minuter. Lägg sedan i laxbitarna och låt sjuda i ca 5 minuter med lock. Dra av från värmen och låt laxen svala i lagen.

Klipp topparna på krondillen. Blanda äggulan med senapen och vinäger. Tillsätt matoljan droppvis under vispning. Tillsätt krondillen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Dela äggen och klicka på krondillsmajonnäs. Koka primörerna i saltat vatten. Garnera med dill.

Dela det här receptet med dina vänner!