Inkokta päron

Inkokta päron

Ingredienser

4portioner

  • 5-6 st
    fasta små päron
  • 1st
    vaniljstång
  • 5dl
    vatten
  • 2dl
    socker
  • ca 3cm
    riven färsk ingefära
  • 1st
    citron, skalet
  • ½st
    vaniljstång

Så lagar du

1. Skala päronen, men behåll skaften.

2. Om du vill lägga in och spara päronen: Diska glasburkarna du ska använda, låt dem torka. Ställ dem sedan på ett galler i kall ugn och värm upp till 100 grader. Låt stå kvar tills du ska fylla dom.

3. Koka upp vatten, socker och ingefära och citronskal i en kastrull. Snitta vaniljstången och tillsätt den.

4. Lägg i päronen. Sjud under lock 10-30 min beroende på hur mjuka och stora päronen var.

5. Ta upp päronen när de är lagom mjuka och lägg dem i glasburkarna.

6. Servera päronen med hackade, rostade nötter, glass eller grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!