Ingredienser
4portioner
- 5-6 stfasta små päron
- 1stvaniljstång
- 5dlvatten
- 2dlsocker
- ca 3cmriven färsk ingefära
- 1stcitron, skalet
- ½stvaniljstång
Så lagar du
1. Skala päronen, men behåll skaften.
2. Om du vill lägga in och spara päronen: Diska glasburkarna du ska använda, låt dem torka. Ställ dem sedan på ett galler i kall ugn och värm upp till 100 grader. Låt stå kvar tills du ska fylla dom.
3. Koka upp vatten, socker och ingefära och citronskal i en kastrull. Snitta vaniljstången och tillsätt den.
4. Lägg i päronen. Sjud under lock 10-30 min beroende på hur mjuka och stora päronen var.
5. Ta upp päronen när de är lagom mjuka och lägg dem i glasburkarna.
6. Servera päronen med hackade, rostade nötter, glass eller grädde.