Inkokta Svenska äpplen i kryddnejlika, mynta och basilika serverad med vanilj yoghurt

Inkokta Svenska äpplen i kryddnejlika, mynta och basilika serverad med vanilj yoghurt

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    Svenska Äpplen
  • 1liter
    vatten
  • 1dl
    citronsaft
  • 2dl
    socker
  • 20st
    kryddnejlikor
  • 10g
    färsk mynta
  • 5g
    färska basilikablad
  • 1
    stång vanilj
  • 3dl
    turkisk yoghurt
  • 2msk
    florsocker

Så lagar du

1. Koka upp vatten, citronsaft, socker, kryddnejlika och myntablad i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Låt stå och dra i ca 30 minuter med lock.

2.Skala äpplena, kärna ur dem och skär demi klyftor eller i halvor. Skär basilikabladen i strimlor.

2. Lägg ner äpplena i lagen sjud på svag värme, med lock på glänt så att ångan kan smita ut. Äpplena skall vara mjuka men ej sönderkokta. Lyft upp äpplena på ett fat. Koka ner lagen tills att ca 4 dl återstår. Sila, kyl ner lagen, när lagen är kall tillsätt den strimlade basilikan samt äpplena.

4. Skrapa ur "märgen" på vaniljstången och blanda upp den i yoghurten tillsamans med florsockret.

Dela det här receptet med dina vänner!