Inkokta Svenska äpplen i kryddnejlika, mynta och basilika serverad med vanilj yoghurt

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stSvenska Äpplen
- 1litervatten
- 1dlcitronsaft
- 2dlsocker
- 20stkryddnejlikor
- 10gfärsk mynta
- 5gfärska basilikablad
- 1stång vanilj
- 3dlturkisk yoghurt
- 2mskflorsocker
Så lagar du
1. Koka upp vatten, citronsaft, socker, kryddnejlika och myntablad i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Låt stå och dra i ca 30 minuter med lock.
2.Skala äpplena, kärna ur dem och skär demi klyftor eller i halvor. Skär basilikabladen i strimlor.
2. Lägg ner äpplena i lagen sjud på svag värme, med lock på glänt så att ångan kan smita ut. Äpplena skall vara mjuka men ej sönderkokta. Lyft upp äpplena på ett fat. Koka ner lagen tills att ca 4 dl återstår. Sila, kyl ner lagen, när lagen är kall tillsätt den strimlade basilikan samt äpplena.
4. Skrapa ur "märgen" på vaniljstången och blanda upp den i yoghurten tillsamans med florsockret.