Ingredienser

8portioner

  • 500g
    laxfilé
  • 1/2dl
    salt
  • 1
    rödlök
  • 3dl
    vatten
  • 3/4dl
    ättiksprit
  • 1 1/2dl
    socker
  • 1/2tsk
    vitpeppar
  • 1/2tsk
    kryddpeppar
  • 1/2tsk
    gula senapsfrön
  • 1
    lagerblad

Så lagar du

1. Skär laxen i 2 x 2 cm kuber. Lägg dem i en plastpåse eller skål och blanda med saltet. Låt ligga 1 timme. Blanda om eller rör då och då så att saltet kommer åt alla bitar.

2. Koka under tiden upp lagen och låt den kallna.

3. Lägg laxbitarna i en sil och skölj av dem i kallt rinnande vatten.

4. Varva lax och lökskivor i en glasburk. Häll på lagen. Låt stå i kylskåp i minst ett dygn.

Dela det här receptet med dina vänner!