Inlagd makrill med rödlök och fänkål

Publicerat:
2015-11-09Tillagningstid:
När du lägger in fisk med färska grönsaker och låt det dra endast en kortare stund, så får du både inläggningens tillagande effekt, men bibehåller grönsakernas knaprighet.
Ingredienser
2portioner
Inlagd makrill
- 2stmakrillfiléer, rensade
- salt
- 1stfänkål
- 1strödlök
- vinäger
- socker
Tillbehör vid servering
- rågbröd
- smör
Så lagar du
1. Lägg två makrillfiléer med skinnet kvar i en ugnsform. Salta rikligt för att driva ut vattnet ur fisken. Låt dra i 10 minuter och skölj fisken ordentligt.
2. Finstrimla fänkål, både rotdel och stjälkar. Sprid dem över fisken. Sprid även lite av fänkålsdillen över fisken. Hacka rödlök relativt fint och sprid över fänkålen och fisken.
3. Blanda vinäger med hälften så mycket socker och en valfri mängd peppar. Blandningen ska räcka till att täcka fisken.
4. Täck formens innehåll med plastfolie. Var noga att det blir lufttätt. Låt stå i minst 25 minuter.
5. Servera med tex rågbröd och smör.