Inlagd makrill med smak av ingefära samt chili

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    makrillfileér
  • ½dl
    ättika 12%
  • 1dl
    socker
  • 1 ½dl
    vatten
  • 1msk
    salt
  • 1st
    skal av en halv citron
  • 1tsk
    finhackad röd chili
  • ½dl
    finhackad färsk ingefära

Så lagar du

1. Bena ur samt avlägsna skinnet från makrillen.

2. Salta filéerna, låt ligga i kyl ca 40 minuter . Skölj dem sedan i kallt vatten

3. Skär makrillen i 2 cm stora bitar och lägg den i en glasburk med lock

4. Koka upp vatten, ättika, samt socker .

5. Lägg i chilin, ingefäran samt skalet av citronen i lagen, låt koka i ca 2 minuter

6. Slå den varma lagen över makrillen och förslut locket, låt stå i kyl i 2 dygn.

Dela det här receptet med dina vänner!