Inlagd sill med lakrits

Publicerat:
2019-11-27Tillagningstid:
Detta funkar utmärkt till att lägga in grönsaker eller svamp! Om du vill överraska kan du lägga några lakritsfiskar i inläggningen.
Ingredienser
5 - 6portioner
- 1burk(ar)inläggningssill (420 g)
- 1dlättika (12 %)
- 2dlsocker
- 3dlvatten
- ½dllakritsfiskar
- 1tsklakritspulver
- 1mskflytande lakritsessens
- 2stlagerblad
- 10stkryddpepparkorn
- 1tskanisfrön
- 1stgulbeta eller morot
- 1stcitron, zesten
Så lagar du
1. Skölj sillen i kallt vatten och torka av den. Skär fisken i lite tunnare bitar.
2. Koka upp en 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten. Tillsätt gulbeta/morot, lagerblad, lakrispulver, lakritsessensen, kryddpepparkorn och anisfrön. Låt kallna.
3. Riv skalet på citronen. Skala sedan citronen och skär några skivor för dekoration av burken.
4. Lägg sill och citronskal i en burk. Lägg ner lakritsfiskarna (om du vill ha sådana). Häll på lagen och stäng burken.
5. Låt sillen stå till sig i några dagar innan du äter den.