Ingredienser
4portioner
- 2 - 3stmedelstora zucchini
- 2 - 3ströda knipplökar
- 1/2msksalt
- 1/2stfärsk röd chili
- färsk dill eller blommor –till exempel krasseblommor eller ringblommor
- 3 1/2 dlvitvinsvinäger eller äppelcidervinäger, eller hälften av varje
- 1/2dlsocker
Så lagar du
Skär zucchini och lök riktigt tunt. Blanda med salt och lägg i ett durkslag. Låt stå och rinna ur i ca 2 timmar (eller över natten) , så att så mycket vätska som möjligt dras ur zucchinin. Skaka då och då..
Tryck ner zucchini och lök tillsammans med fint skuren chili och blommor i en väldiskad glasburk.
Koka upp vinäger och socker tills sockret har lösts upp. Häll vätskan över zucchinin och sätt på ett lock. Låt svalna helt innan du serverar till, till exempel grillat kött eller på en surdegstoast. Zucchinin håller sig i en vecka eller två.