Inlagda betor

Inlagda betor i burk.

Ingredienser

  • 600g
    polka- eller gulbetor

Inläggningslag

  • 2dl
    ättiksprit (12 %)
  • 4dl
    strösocker
  • 6dl
    vatten

Smaksättare

  • några svartpepparkorn
  • 1st
    kanelstång
  • 1st
    stjärnanis
  • 2cm
    fint skuren pepparrot
  • 2cm
    fint skuren ingefära

Så lagar du

1. Koka betorna i cirka 30 minuter tills de är precis mjuka.

2. Häll av vattnet. Låt dem svalna något. Skala dem under rinnande kallt vatten.


3. Klyfta och lägg dem i en ren burk med lock.


4. Blanda och koka upp ättika, socker, vatten och din valda smaksättare. Täck betorna med den heta lagen och sätt på locket. Ställ kallt i minst 12 timmar.

Tips

Prova samma lag till skivade morötter, små blomkålsbuketter, rädisor, gurka eller andra grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!