Inlagda persikor med havretäcke och vispad grädde

Inlagda persikor med havretäcke och vispad grädde

Publicerat:

Tillagningstid:

Ibland dyker suget efter en smarrig efterrätt upp helt plötsligt och man dyker in i skafferiet för att se om det går att åtgärda på något fantastiskt vis. Står det då där en burk med inlagda persikor, päron eller aprikoser så kan man lösa det med underbart resultat. Sött, krispigt och smörigt. Precis vad man längtat efter!

Ingredienser

4portioner

  • 1burk(ar)
    inlagda persikor
  • 50g
    smör
  • ½dl
    strösocker
  • 1msk
    vetemjöl
  • 1msk
    grädde
  • 1dl
    havregryn

Till servering

  • vispad grädde eller glass
  • ev persikosirap

Så lagar du

  1. Häll av lagen från burken och lägg persikorna i en pajform.
  2. Häll lagen i kastrull och koka ner till hälften.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Smält smöret i en liten kastrull och blanda ner socker, mjöl, grädde, persikolag och havregryn. Rör om tills sockret smält och röran kokat ihop.
  5. Bred krämen över persikorna och grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Vispa grädde till mjuka toppar. Servera persikorna med grädde och persikosirap.

Dela det här receptet med dina vänner!