Inlagda tomater

Publicerat:
2017-08-22Tillagningstid:
De sötsyrliga tomaterna är gott tillbehör till viltkött eller grytor. De håller i många månader i oöppnad burk som förvaras i kyl.
Ingredienser
8 - 12portioner
- ½kgminitomater
Lag
- 2dlvitvinsvinäger
- 1dlvatten
- 100gströsocker, drygt 1 dl
- ½tsksalt
- svartpepparkorn, senapsfrö eller lagerblad
- ev. 1litet knippe blandade örter
Så lagar du
1. Skölj burkar och redskap som ska användas i kokande vatten. Låt gärna burken stå i ugnen i 100 grader, 30 minuter.
2. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, örter och smaksättare i en kastrull, rör om så att sockret löser sig.
3. Skölj och torka av tomaterna. Lägg ner dem i den varma lagen. Koka upp på nytt och häll upp alltsammans på ren burk. Sätt på genast på locket. Låt svalna och förvara sedan i kyl.