Isglass med banan och ananas

Isglass med banan och ananas

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1
    banan
  • 0,5
    färsk ananas eller 300 g konserverad
  • 1
    lime, saften från
  • 0,5dl
    vatten
  • 1,5msk
    sirap
  • 100g
    mörk choklad
  • 2dl
    kokos

Så lagar du

Skala bananen och ananasen. Pressa saften från limen. Mixa allt i en mixer. Smaksätt med lite sirap.

Häll blandningen i glassformar och ställ in i frysen i ca 3 timmar. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller över vattenbad på spisen. Ringla över chokladen och rulla isglassen i kokos. Servera genast eller förvara i frysen.

Tips: Blir chokladen svår att hälla över glassen kan man blanda ner 0,5 msk matolja.

Dela det här receptet med dina vänner!