Italiensk bläckfisksallad

Publicerat:
2016-04-27En italiensk klassiker på sommarens alla buffér och kalas. Gillar man bläckfisk kan det här bli en riktig favorit!
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1kgkall eller ljummen vitvinsbrässerad bläckfisk
- 3stselleristjälkar
- 2mskfinhackad bladpersilja
- 4stpotatisar av fast sort
- 150gfrysta gröna bönor
- 3–4mskfin olivolja
- flingsalt & svartpeppar
Så lagar du
1. Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk. Skär den i mindre bitar när den svalnat.
2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Tillsätt bönor de sista 5 minuterna. Häll av och låt svalna.
3. Skala potatisen och skär i tärningar. Skär bönorna i mindre bitar. Ansa och skär sellerin i tunna skivor.
4. Blanda potatis, bönor, bläckfisk och selleri i en skål. Häll över olivolja och blanda om ordentligt. Salt och peppra och blanda ner finhackad persilja.