Italiensk brödpudding på panettone

Publicerat:
2020-06-03Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Det går bra att använda bröd istället för panettone. Det här är ett perfekt sätt att använda upp gammalt bröd. Servera med säsongens frukter och bär. Prova gärna andra likörer om du inte gillar marsala.
Ingredienser
6portioner
- 1stor panetonne, i skivor
- honung
- smör
- 6äggulor
- 50gsocker
- 1tskvaniljpulver
- 1stänkmarsala - sicilianskt starkvin
- 2½dlvispgrädde
- 2½dlmjölk
- 50gråsocker
- 250gricotta
- 60gflorsocker
- frukt i säsong, Gino använde fikon
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Lägg brödskivorna på en skärbräda och ringla över generöst med honung.
3. Smörj sidorna av en bakform med smör och fördela brödskivorna i formen.
4. Vispa ihop äggulorna med socker, vaniljpulver, marsala och en rejäl skvätt honung.
5. Vispa försiktigt i mjölk och grädde.
6. Häll blandningen över brödet. Strö över råsocker.
7. Baka puddingen i ugnen i ca 30 minuter. Eller tills det precis stelnat.
8. Under tiden: Vispa ihop florsocker och ricotta.
9. Servera brödpuddingen med ostkräm, frukt i säsong och lite honung.