Italiensk brödpudding på panettone

Italiensk brödpudding.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Det går bra att använda bröd istället för panettone. Det här är ett perfekt sätt att använda upp gammalt bröd. Servera med säsongens frukter och bär. Prova gärna andra likörer om du inte gillar marsala.

Ingredienser

6portioner

  • 1
    stor panetonne, i skivor
  • honung
  • smör
  • 6
    äggulor
  • 50g
    socker
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 1stänk
    marsala - sicilianskt starkvin
  • dl
    vispgrädde
  • dl
    mjölk
  • 50g
    råsocker
  • 250g
    ricotta
  • 60g
    florsocker
  • frukt i säsong, Gino använde fikon

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Lägg brödskivorna på en skärbräda och ringla över generöst med honung.

3. Smörj sidorna av en bakform med smör och fördela brödskivorna i formen.

4. Vispa ihop äggulorna med socker, vaniljpulver, marsala och en rejäl skvätt honung.

5. Vispa försiktigt i mjölk och grädde.

6. Häll blandningen över brödet. Strö över råsocker.

7. Baka puddingen i ugnen i ca 30 minuter. Eller tills det precis stelnat.

8. Under tiden: Vispa ihop florsocker och ricotta.

9. Servera brödpuddingen med ostkräm, frukt i säsong och lite honung.

Dela det här receptet med dina vänner!