Italiensk kantarellbruschetta

Italiensk kantarellbruschetta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Underbar liten förrätt att inleda Johanna Westmans italienska kräftskiva med. Även i Italien är man förtjust i kantareller och andra svampar, i pasta risotto eller som här på ett rostat bröd. Vår svenska kantarellmacka görs vanligtvis med smör och grädde, det här toasten är en lite rustikare och fräschare variant med toner av vitt vin, vitlök och timjan.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    kantareller
  • 2msk
    olivolja
  • 1
    selleristjälk
  • 1
    schalottenlök
  • 1
    morot
  • 1-2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2-3kvist(ar)
    timjan
  • 1knippa(or)
    basilika
  • 2-3msk
    vitt vin
  • hyvlad parmesan
  • salt och peppar
  • 4skiva(or)
    ljust bröd, t ex levain
  • ½dl
    rostade pinjenötter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader grilleffekt.

2. Ansa kantarellerna. Hacka selleri, lök och morot i fina tärningar. Hacka vitlöksklyftorna.

2. Stek kantarellerna några minuter i torr stekpanna tills allt vatten kokat bort, lägg åt sidan. Tillsätt olivolja och stek selleri, lök, morot och vitlök i några minuter.

3. Lägg i svamp och timjan. Salta och peppra och stek i ytterligare några minuter.

4. Slå på en skvätt vitt vin och låt koka upp. Vänd ner finhackad basilika och smaka av med salt och peppar.

5. Lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta brödet i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det fått fin färg.

6. Servera kantarellröran på det rostade brödet och toppa med rikligt med parmesan och rostade pinjenötter.

Dela det här receptet med dina vänner!