Italiensk kantarellbruschetta

Publicerat:
2019-08-21Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400gkantareller
- 2mskolivolja
- 1selleristjälk
- 1schalottenlök
- 1morot
- 1-2 klyfta(or)vitlök
- 2-3kvist(ar)timjan
- 1knippa(or)basilika
- 2-3mskvitt vin
- hyvlad parmesan
- salt och peppar
- 4skiva(or)ljust bröd, t ex levain
- ½dlrostade pinjenötter
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader grilleffekt.
2. Ansa kantarellerna. Hacka selleri, lök och morot i fina tärningar. Hacka vitlöksklyftorna.
2. Stek kantarellerna några minuter i torr stekpanna tills allt vatten kokat bort, lägg åt sidan. Tillsätt olivolja och stek selleri, lök, morot och vitlök i några minuter.
3. Lägg i svamp och timjan. Salta och peppra och stek i ytterligare några minuter.
4. Slå på en skvätt vitt vin och låt koka upp. Vänd ner finhackad basilika och smaka av med salt och peppar.
5. Lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta brödet i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det fått fin färg.
6. Servera kantarellröran på det rostade brödet och toppa med rikligt med parmesan och rostade pinjenötter.