Italiensk råbiff

Italiensk råbiff

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 300g
    oxfilé eller kalvinnanlår
  • 3st
    äggulor
  • 0,5msk
    dijonsenap
  • 1dl
    olivolja
  • 2st
    pressade vitlöksklyftor
  • 4st
    soltorkade tomater
  • 50g
    grovt riven parmesan
  • 0,5msk
    hackad kapris
  • 8-10st
    hackade svarta oliver
  • Hackade färska örter av det du har hemma, t ex basilika, timjan, rosmarin, bladpersilja, oregano
  • salt och svartpeppar
  • Sallad: till exempel ruccola, machésallad och andra små blad
  • ½dl
    rostade pinjenötter
  • olivolja
  • balsamvinäger ev. tryffelolja

Så lagar du

1. Skrapa oxfilén försiktigt med en vass kniv längst med filéen i senornas riktning. Det sista kan du hacka så fint som möjligt. Lägg upp skrapet på en tallrik och lägg i kylskåpet. (Du kan också be din kötthandlare mala köttet åt dig i din butik eller mala i en köttkvarn)

2. Lägg äggulorna i en bunke och vispa ihop med senapen. Häll försiktigt

i oljan under vispning. Blanda sedan i resten av ingredienserna och forma

köttfärsen till små biffar. Smaka av med salt och svartpeppar.

2. Lägg upp biffarna på en bädd av sallad. Strö över pinjenötter, lite extra parmesan och ringla över en fin olivolja eller tryffelolja och balsamvinäger.

Dela det här receptet med dina vänner!