Italiensk råbiff

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6portioner
- 300goxfilé eller kalvinnanlår
- 3stäggulor
- 0,5mskdijonsenap
- 1dlolivolja
- 2stpressade vitlöksklyftor
- 4stsoltorkade tomater
- 50ggrovt riven parmesan
- 0,5mskhackad kapris
- 8-10sthackade svarta oliver
- Hackade färska örter av det du har hemma, t ex basilika, timjan, rosmarin, bladpersilja, oregano
- salt och svartpeppar
- Sallad: till exempel ruccola, machésallad och andra små blad
- ½dlrostade pinjenötter
- olivolja
- balsamvinäger ev. tryffelolja
Så lagar du
1. Skrapa oxfilén försiktigt med en vass kniv längst med filéen i senornas riktning. Det sista kan du hacka så fint som möjligt. Lägg upp skrapet på en tallrik och lägg i kylskåpet. (Du kan också be din kötthandlare mala köttet åt dig i din butik eller mala i en köttkvarn)
2. Lägg äggulorna i en bunke och vispa ihop med senapen. Häll försiktigt
i oljan under vispning. Blanda sedan i resten av ingredienserna och forma
köttfärsen till små biffar. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Lägg upp biffarna på en bädd av sallad. Strö över pinjenötter, lite extra parmesan och ringla över en fin olivolja eller tryffelolja och balsamvinäger.