Italiensk svampragu

Kantareller, purjolök.

Ingredienser

5portioner

  • 8st
    vitlöksklyftor
  • 4
    salladslökar
  • 1msk
    havssalt
  • 200g
    färska champinjoner
  • 100g
    ostronskivling
  • 150g
    shitakesvamp
  • 100g
    skogschampinjoner
  • 100g
    enokisvamp
  • 100g
    skogsöron
  • 125g
    osaltat smör
  • dl
    olivolja
  • 1nypa(or)
    vitpeppar
  • dl
    torrt vitt vin
  • dl
    slätbladspersilja

Så lagar du

1. Lägg vitlöken, löken och saltet i en tjockbottnad gryta. Täck med all svampen utom enoki och skogsöron. Toppa med smör, olivolja och peppar och fräs i 5 minuter utan omröring så att smakerna tränger in i svampen.

2. Häll på vin och resten av svampen, rör om. Låt puttra på låg värme i 5 minuter tills svampen är precis mjuk. Rör i persilja och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!