Italiensk svampragu

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
5portioner
- 8stvitlöksklyftor
- 4salladslökar
- 1mskhavssalt
- 200gfärska champinjoner
- 100gostronskivling
- 150gshitakesvamp
- 100gskogschampinjoner
- 100genokisvamp
- 100gskogsöron
- 125gosaltat smör
- 1¼dlolivolja
- 1nypa(or)vitpeppar
- 1¼dltorrt vitt vin
- 1¼dlslätbladspersilja
Så lagar du
1. Lägg vitlöken, löken och saltet i en tjockbottnad gryta. Täck med all svampen utom enoki och skogsöron. Toppa med smör, olivolja och peppar och fräs i 5 minuter utan omröring så att smakerna tränger in i svampen.
2. Häll på vin och resten av svampen, rör om. Låt puttra på låg värme i 5 minuter tills svampen är precis mjuk. Rör i persilja och servera.