Italienska cannoli med kaffekräm

Publicerat:
2017-11-09Tillagningstid:
Ingredienser
15 - 20portioner
- 7dlvetemjöl
- 2mskströsocker
- 1tskkanel
- 1tskkakao
- ½tsksalt
- 75grumstempererat smör
- 1dlmarsalavin
- 2ägg
- 1ägg, till pensling
- 1mskvitvinsvinäger
- olja, till fritering
Fyllning
- 500gricotta
- 2dlvispgrädde
- 1mskstarkt espressokaffe
- finhackade pistagenötter
- kanderade körsbär
- ½dlflorsocker
Så lagar du
1. Blanda mjöl med socker, kanel, kakao och salt. Skär smör i tärningar och blanda ner med de torra ingredienserna. Smula mellan fingertopparna till en smulig deg.
2. Blanda ner vin, två ägg och vinäger och rör om till en deg. Plasta in och lägg i kylen i 1 timme.
3. Kavla ut degen till ca 2–3 mm tjocklek. Stansa ut rundlar på 10 cm i diameter. Lägg ett cannolirör på varje degbit och pensla ena kanten med äggvita. Vira degen runt röret så att degen limmas ihop med äggvitan.
4. Värm upp oljan till 180 grader (använd termometer). Lägg ner några rör i taget och fritera i 1–2 minuter tills rullarna fått färg och ytan får små bubblor.
5. Ta upp rören försiktigt med en tång och lägg på galler för att svalna. Lossa cannolin från rullen.
6. Vispa ricotta, grädde och florsocker fluffigt. Smaksätt med kaffe. Tillsätt finhackade pistagenötter och kanderade körsbär.
7. Fyll en spritspåse och spritsa cannolin från båda ändarna så den fylls helt. Pudra med florsocker.
Tips
Om du vill göra hemgjord ricotta så hittar du Johannas recept här.