Italienska korvar med bönor och vitlöksciabatta

Publicerat:
2020-05-26Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 6mskolivolja
- 2röda lökar, tunt skivade
- 1mskfärsk rosmarin, hackad
- ½tskchili flakes
- 2burk(ar)borlottibönor, 800 g
- 2burk(ar)cannellinibönor, 800 g
- 900gitaliensk korv av god kvalité
- 4dlgrönsaksbuljong
- 1msktomatpuré
- 3mskpersilja, hackad
- 1ciabattabröd
- 1klyfta(or)vitlök
- salt
Så lagar du
1. Värm oljan i en stor, tjockbottnad kastrull på hög värme. Tillsätt lök, rosmarin, chili flakes och salt. Stek i cirka 12 minuter, rör om ibland.
2. Häll av bönorna men spara någon dl av vätskan till såsen.
3. Tillsätt korv i pannan och stek i 10 minuter, rör om varannan minut. Tillsätt bönor, buljong och tomatpuré, krydda med salt och låt koka upp.
4. Sänk värmen till medium och koka utan lock i 20 minuter, rör om ofta. Ta bort från värmen, rör ner persiljan och låt vila i 10 minuter. Förvärm under tiden en grillpanna på hög värme i 5–10 minuter.
5. För att göra vitlöksciabatta, gnugga eller borsta lite olja på båda sidor av brödet. När pannan är väldigt varm, lägg ciabattan i pannan och grilla i cirka 1 minut på varje sida eller tills den är mörkguldbrun. Gnid vitlöksklyftan över båda sidorna av brödet.
6. Fördela korv och bönor i varma skålar, strö över persiljan och servera genast med vitlöksciabatta.