Italienska mandelskorpor

Mandlar, citron, smör, ägg.

Publicerat:

Tillagningstid:

Spröda skorpor med mandlar är perfekta både till finfikat och mellanmålet.

Ingredienser

75portioner

  • Till 75 skorpor:
  • 200g
    sötmandel
  • 75g
    smör
  • 3 1/2dl
    strösocker
  • 3st
    ägg
  • 7dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1st
    citron

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Rosta mandeln med skal 5-10 minuter. Passa noga. Hacka den grovt.

3. Rör smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg.

5. Forma 3 längder på mjölat bord. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut skorporna och sänk samtidigt värmen till 80-100°.

6. Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills de känns torra.

Dela det här receptet med dina vänner!