Italienska mandelskorpor

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Spröda skorpor med mandlar är perfekta både till finfikat och mellanmålet.
Ingredienser
75portioner
- Till 75 skorpor:
- 200gsötmandel
- 75gsmör
- 3 1/2dlströsocker
- 3stägg
- 7dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 2tskvaniljsocker
- 1stcitron
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rosta mandeln med skal 5-10 minuter. Passa noga. Hacka den grovt.
3. Rör smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg.
5. Forma 3 längder på mjölat bord. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut skorporna och sänk samtidigt värmen till 80-100°.
6. Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills de känns torra.