Tårtbotten grundrecept

Publicerat:
2013-08-18Tillagningstid:
Ingredienser
- 4ägg
- 1¼dlströsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1krmsalt
- 2dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Knäck äggen i en bunke, tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt, rör om tills den är slät.
3. Sätt bunken i en kastrull med varmt vatten och rör tills temperaturen når 45 grader.
4. Ta bunken från vattenbadet och vispa ordentligt (gärna med elvisp) tills smeten blivit luftig och sval cirka 10 minuter.
5. Sikta mjölet och bakpulvret på ett bakpapper och vänd försiktigt ner det i smeten (så att smeten inte tappar volym) Smeten skall vara slät och klumpfri.
6. Häll smeten i en 24 centimeter tårtring eller springform. Ställ in den i ugnen cirka 25-35 minuter (kontrollera gärna med sticka).
7. När tårtbotten är klar så sockra lite försiktigt ovanpå och lägg ett bakpapper ovanpå och vänd tårtbotten upp och ner på ett galler. Låt tårtbotten svalna i formen.