Jill Dupleix Hot banana split

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    mogna bananer
  • 70g
    fin mörk choklad
  • 2msk
    rostade valnötter

Banan- och bärglass:

  • 4st
    bananer
  • 100g
    hallon

Så lagar du

Glassen: Skala bananerna och hacka dem grovt. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär itu dem. Lägg bären och bananerna i fryspåse och frys dem över natten.

Ta dem ur frysen och låt tina i 20 min. Kör bananerna och bären i matberedare i 5 minuter tills allt är krämigt. Packa i plastburk och frys in igen. Ta ut före serveringen, låt stå i 15 min. och kör glassen snabbt i matberedare igen för att få bort iskristallerna.

Bananerna: Värm ugnen till 200 grader. Lägg bananerna i en form och baka i 15-20 min. tills skalet är svart. Skär ett litet snitt vid basen och häll av vätskan.

Hacka chokladen och de rostade nötterna. Skär två snitt överst på varje banan och dra av skalbiten.

Lägg upp bananerna på 4 desserttallrikar och lägg upp glassen i små skålar. Strö choklad och rostade nötter över bananerna och servera genast.

<b>Kock: Jill Dupleix</b>

Dela det här receptet med dina vänner!