Johannas panzerotti

Publicerat:
2016-10-13Tillagningstid:
Ingredienser
20portioner
Deg
- 25gjäst
- 2dlvatten
- 1dlmjölk
- 1tsksocker
- 1tsksalt
- 1mskolivolja
- 3dldurumvete
- 4-5dlvetemjöl
- ca 1literfrityrolja
Tonfiskfyllning
- 250gricotta
- 1-2stmozzarella på 125 g
- 1strödlök
- 1 litenburk(ar)tonfisk i olja
- 10stsvarta oliver med mycket smak
- 2-3mskkapris (helst inlagd i salt)
- 2-3mskfinhackad bladpersilja
- 1stcitron, skalet
Ostfyllning
- 250gricotta
- 2stmozzarella på 125 g (gärna buffelmozzarella)
- 1sats(er)ugnsrostade tomater
- Cirka ½msktorkad oregano
- 2mskfinhackad färsk basilika
Kålfyllning
- 250gricotta
- 1-2stmozzarella på 125 g
- 1strödlök
- 2mskolivolja
- 1-2stvitlöksklyftor
- 2stsardeller
- 1kruk(or)svartkål
- 3mskrostade pinjenötter
Så lagar du
Med det här receptet får du cirka 20 små piroger.
1. Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda ner resten av vattnet, mjölken, socker, salt och olivolja. Rör ner durumvete och vanligt vetemjöl till en fast deg som släpper från kanterna. Forsätt att knåda degen tills den är följsam och elastisk.
2. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i cirka 2 timmar. Förbered din fyllning.
Till kålfyllningen
Skiva lök och vitlök och stek i olivolja tills de är mjuka. Lägg i sardeller och rör om de löser upp sig. Tillsätt kålblad och stek i någon minut. Tillsätt rostade pinjenötter och lägg åt sidan.
Till ostfyllningen
Gör tomaterna enligt recept på ugnsrostade tomater.
Till tonfiskfyllningen
Skiva löken och stek i olivolja tills den är mjuk. Blanda ner tonfisk, hackade oliver och hackad kapris – tänk på att den saltinlagda kaprisen behöver ligga i blöt innan användning! Riv ner citronskal och tillsätt finhackad persilja. Lägg åt sidan.
3. När degen jäst färdigt. Dela degen i cirka 20 bitar. Platta ut och kavla till en rundel. Klicka på ricottaost i mitten av rundeln, toppa med vald fyllning och lägg på mozzarellaost (se till att den är avrunnen då vätska lätt gör att panzerottin öppnar sig). Pensla kanterna med vatten och nyp ihop kanterna till en halvmåneformad pirog.
4. Värm frityroljan i en stekpanna med höga kanter tills oljan är cirka 180 grader och fritera pirogerna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på ett galler eller hushållspapper.
5. Ät direkt eller ta med på utflykt.