Ingredienser
4portioner
- ½kgjordärtskocka
- 3stschalottenlökar
- 2stvitlöksklyftor
- 1mskhackad färsk timjan
- 1mskhackad färsk mejram
- 1dlvitt vin
- 1 ½ dlvispgrädde
- 6dlvatten
- 3mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
Skala och hacka ner jordärtskocka, lök och vitlök.
Fräs i olivolja i en kastrull utan att det får färg.
Tillsätt örter, vitt vin och grädde. Låt det koka ett par minuter och tillsätt sedan vatten.
Koka tills alla grönsakerna är mjuka och smaka sedan av med salt och peppar.
Mixa gärna soppan med en stavmixer så att den blir slät och fin för ett lyxigare slutresultat.
4 - 8 skivor surdegsbröd
1/2 msk hackad färsk timjan
1/2 msk hackad färsk mejram
Färsk parmesan att riva
3 - 5 msk olivolja
salt och peppar
<m>Gör så här</m>:
Stek brödskivorna gyllenbruna i olivoljan och tillsätt sedan de hackade örterna och lite riven färsk parmesan medan brödet ligger i den heta stekpannan. Låt osten få fin färg och ta sedan upp brödskivorna för att få svalna på en tallrik. Servera soppan tillsammans med de stekta brödskivorna och mer riven färsk parmesan.
Smaklig måltid.