Jordgubbar med citrongrädde, myntasocker och söt-salta pekannötter

Jordgubbar med citrongrädde, myntasocker och söt-salta pekannötter

Ingredienser

8portioner

Citrongrädde

  • 3st
    ekologiska citroner skal och saft
  • 2dl
    socker
  • 3st
    äggulor
  • 100g
    smör
  • 3dl
    vispgrädde
  • 2liter
    färska jordgubbar

Karamelliserade pekannötter

  • 4dl
    pekannötter
  • 1dl
    socker
  • ½tsk
    flingsalt

Myntasocker

  • 1dl
    strösocker eller råsocker
  • ca 20st
    myntablad

Så lagar du

Citrongrädde

  1. Riv skalet av citronerna och pressa saften i en liten kastrull. Tillsätt socker och äggulor.

  2. Värm försiktigt på spisen tills det tjocknar. Det får inte koka, då blir det äggstanning av alltihop.

  3. Ta av från värmen och vispa i smöret i den varma citronkrämen. Sila upp citroncurden i en skål och ställ in i kylen så att den får kallna.

  4. Vispa grädden styv och blanda samman med citroncurden. Servera med jordgubbar, pekannötter och myntasocker.

Karamelliserade pekannötter

  1. Smält sockret i en stekpanna tills det har blivit en gyllene karamell. Tillsätt nötterna och rör runt ordentligt så att karamellen verkligen täcker nötterna. Tillsätt salt.

  2. Lägg upp på ett bakplåtspapper och låt kallna helt. Krossa eller hacka grovt.

Myntasocker

  1. Mortla eller krossa sockret tillsammans med myntan.

Sätt samman rätten så här:

  1. Lägg en generös klick citrongrädde i en djup skål eller tallrik. Stick ner jordgubbar, häll på kanderade pekannötter och toppa med lite myntasocker.

Dela det här receptet med dina vänner!