Jordgubbar och fänkål på ”fattig riddare”

Publicerat:
2017-06-30Tillagningstid:
Lakritstoner från fänkål, peppar och jordgubbar är en fantastisk kombination.
Ingredienser
4portioner
- 2literjordgubbar
- 1fänkål
- 1citron
- 1dlsocker
- 1dlvatten
- 4skiva(or)levainbröd
- 1ägg
- 1dlmjöl
- 2dlmjölk
- 1dlsocker
- 1tskrosepeppar, nymald
- ½tsksvartpeppar, nymald
- 1-2dlvispgrädde
- smör till stekning
Så lagar du
1. Skiva fänkål tunt. Koka upp socker, vatten, citronjuice och citronskal. Lägg i fänkål och låt marinera i minst en timme.
2. Blanda mjölk, mjöl och ägg till slät pannkaksmet. Lägg i brödskivor och låt dra. Stek i rikligt med smör tills krispiga på båda sidor.
3. Smaksätt socker med rosépeppar och lite svartpeppar. Pudra på båda sidor av brödet. Toppa med lättvispad grädde, fänkål och skurna jordgubbar.