Jordgubbs- och rabarberpaj med jordnötstäcke

Publicerat:
2017-06-16Tillagningstid:
Den traditionella smulpajen får ny kick med jordnötssmör i smeten – spännande och fräscht.
Ingredienser
6 - 7portioner
Fyllning
- ca 300gjordgubbar
- ca 300grabarber
- 1 ½dlströsocker
- 1mskpotatismjöl
Topping
- 100gvetemjöl
- 50ghavregryn
- 50gfarinsocker eller råsocker
- ca 85gjordnötssmör
- 50gsmör
- 1dlgrovhackade salta jordnötter
Servering
- vaniljglass eller vispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, havregryn och socker i en skål. Tillsätt jordnötssmöret och blanda – gärna med fingarna – till fina smulor. Smält smöret och häll i, blanda till en smuldeg.
2. Fyllning: Skär rabarbern i 1 cm bitar, snoppa och dela ev jordgubbarna. Lägg i en smord form. Blanda socker och potatismjöl och rör ner i frukten.
3. Fördela smuldegen över det hela, strö hackade jordnötter över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna något, servera med god glass eller vispad grädde.