Jordgubbschutney

Jordgubbschutney

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1liter
    jordgubbar
  • 3st
    selleristjälkar med blad
  • 1st
    stor rödlök
  • 0,5msk
    socker
  • 1msk
    balsamvinäger
  • några droppar tabasco
  • 1msk
    olivolja
  • smör och olja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Dela de största jordgubbarna på hälften. Skär lök och selleristjälkar i tunna skivor. Spara selleribladen. Fräs löken och sellerin i lite smör och olja. Strö ner sockret och låt det smälta något. Häll ner balsamvinägern och jordgubbarna. Låt det hela koka under lock i ca 4 minuter. Ta av locket och smaksätt med salt, peppar, olivolja och tabasco. Finhacka selleribladen och vänd ner dem i chutneyn. Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!