Ingredienser
11portioner
Jordgubbstryffel
- 1dlgrädde
- 1dljordgubbspuré (mixa jordgubbar och sila av)
- ½stpressad citron
- 400gvit choklad
- lite röd karamellfärg
- 50gsmör (osaltat)
Jordgubbsfrosting
- 300gfärskost
- 1 ½ dlflorsocker
- rivet skal från 1/2 citron
- karamellfärg (röd)
Vaniljmuffin
- 2dlsocker
- 110gsmör (osaltat)
- rivet skal från 1/2 citron
- 2stägg
- 1 ½ tskbakpulver
- 1mskvaniljsocker
- 1 ½ dlmjölk
- 3 ½ dlmjöl
Så lagar du
Jordgubbstryffel
Koka upp grädde, puré och citronsaft och häll det över den hackade chokladen, klicka i små bitar av smöret och låt stå några minuter.
Mixa slät och färga efter tycke och smak. Stoppa in i kylen tills den börjar sätta sig lite.
Jordgubbsfrosting
Vispa färskost, florsocker och citronskal med en elvisp, blanda i lite i taget av tryffeln och vispa, smaksätt efter tycke och smak, sist i med lite röd karamellfärg så att du får en härlig rosa färg på frostingen.
Vaniljmuffin
Vispa smör och socker fluffigt, vispa sedan i ett ägg i taget.
Blanda i citronskal, sikta dom torra ingredienserna och blanda i smeten, och lite i taget av mjölken tills du får en slät och fin muffinsmet. Fyll ¾ av muffinformen och baka på 180 c ca 20 min.
Ihopsättning
1. Gör tryffel och låt svalna.
2. Baka muffins och låt svalna.
3. Gör frostingen.
4. Gröp ut ett hål i mitten av muffinsen.
5. Fyll med tryffel och hackade jordgubbar
6. Sist på med frostingen och dekorera med jordgubbar.