Jordgubbsefterrätt med fläder och kvarg

Publicerat:
2017-04-13Tillagningstid:
Den här efterrätten doftar sommar på lång väg. När flädern och jordgubbarna är i säsong finns det verkligen orsak att ta fram serveringsskålen, bjuda in närmaste grannarna och njuta i bersån tillsammans med en kopp kaffe.
Ingredienser
4portioner
- 1literjordgubbar
- 2mskfläderdricka (med kolsyra)
- 2stfläderblomma, klasar
- 1dlvispgrädde
- 1msksocker
- ½vaniljstång
- 100gkvarg
- 3sthavrekex
Så lagar du
1. Dela jordgubbarna i två eller fyra bitar medan kvargen rinner av.
2. Lägg jordgubbarna i en skål och smaksätt med fläderdrickan.
3. Blanda grädden med socker och frön från vaniljen och vispa lätt.
4. Blanda kvargen med den vispade grädden och vispa mer vid behov.
5. Lägg upp efter egen fantasi och dekorera med fläderblommorna.
6. Smula kexen över. Byt ut havrekexen mot en annan sort vid behov.