Jovans Balkanpaj

Jovans Balkanpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jovan Radomir bjuder på ett favoritrecept gibanica – fetaostpaj på filodeg.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ca 500g
    filodeg

Fyllning

  • ca 500g
    fetaost eller vitost som säljs i plåtburk
  • 2dl
    yoghurt (turkisk eller vanlig)
  • 2dl
    kolsyrat mineralvatten
  • 5
    ägg
  • 1dl
    rapsolja/solrosolja
  • salt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Smula ner fetaosten. Lägg i resterande ingredienser och blanda ihop.
  3. Lägg två filodegsark i botten av en ugnsform. Ta sedan ett filodegsark och skrynkla ihop det försiktigt med handen. Doppa arket i bunken med fyllningen, skaka av lite av smeten och lägg det i ugnsformen. Upprepa tills hela formen är fylld med skrynkliga och smetiga filodegsark.
  4. Avsluta med två hela ark på toppen. Pensla toppen med ev. överbliven ostmassa (eller med creme fraiche).
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 35–40 minuter eller tills pajen har fått en gyllenbrun yta.

Dela det här receptet med dina vänner!