Judisk kycklingsoppa

Ingredienser
4portioner
- 1stekologisk kyckling
- 2,5litervatten
- 5stgrovtärnade morötter
- 1stgrovtärnad palsternacka
- 1stskivad purjolök
- 1stskalad och skivad blekselleri
- 80gmungbönor (blötlagda under natten)
- 2stlagerblad
- 2stvitlöksklyftor
- 1kruk(or)persilja
- 1stvitlöksklyfta
- skal från en halv citron
- salt och peppar
Så lagar du
1. Täck kycklingen med vatten. Tillsätt lagerblad och purjolöksblast. Koka tills köttet är 70 c grader vid benet.
2. Lyft kycklingen och koka rotfrukter mjuka i buljongen. Lyft grönsaker och låt svalna. Plocka kycklingköttet och lägg tillbaka skroven i buljongen.
3. Sjud i ca. 1h. Hacka persilja, citronskal och riven vitlök. Blanda med lite olivolja. Sila och tillsätt mungbönor.
4. Sjud i 15 min och tillsätt sedan rotfrukter och selleri. Avsluta med kycklingkött och smaka av med örtröra, salt och svartpeppar.