Norrlandstaco med mandelpotatis

Publicerat:
2020-12-21En fantastiskt enkel och god rätt som är perfekt att laga både utomhus i en stekpanna eller inomhus i en form i ugnen. Jag tycker den har en given plats på det nya julbordet. Som ett komplement till Jansson. Får du inte tillgång till mandelpotatis så går det lika bra med någon annan mjölig sort.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 50gljusugnsbröd (hårt tunnbröd)
- 2stsalladslökar
- 10ghackad dill
- 220gansjovis
- 200gkokt mandelpotatis
- 2-3msksmör
- 2krmsalt
- 2krmpeppar
- 2dlcréme fraiche
Så lagar du
1. Smält smöret på hällen eller i en stekpanna.
2. Bryt ner brödet och fräs snabbt.
3. Krossa nu över mandelpotatisen, hacka på dillen och salladslöken.
4. Fördela ansjovisen på toppen, salta och peppra och garnera sedan med créme fraichen.
5. Avnjut med ett kallt glas mjölk.