Julkaka med russin och mandelmassa

Publicerat:
2022-12-23Tillagningstid:
Gamla lussebullar är basen i denna juldessert som tillsammans med
russin och mandelmassa blir en dessert utöver det vanliga. Serveras med lättvispad grädde och
rårörda hallon.
Ingredienser
6portioner
- 10stsaffransbullar/lussekatter
- 200ggrädde
- 200gmjölk
- 1,5gsaffran
- 150gsocker
- 240gägg
- 40grussin
- 50gmandelmassa
Så lagar du
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär lussekatterna i cm-stora tärningar. Skär mandelmassan i cm-stora kuber.
- Gör ett uppkok med saffran, mjölk, socker och grädde. Låt svalna.
- Blanda ned ägg till saffranskoket. Blanda allt till en jämn smet.
- Blanda ned bullar, russin och mandelmassa i äggsmeten och låt dra i några minuter.
- Fördela brödsmeten jämnt i en 18cm i diameter tårtring som är 5cm hög och även är fodrad med bakplåtspapper.
- Baka kakan i ca 30-40 min eller tills den har suffleat. Låt svalna.
- Skär upp i tårtbitar och servera med lättvispad grädde och rårörda hallon.